Monday, September 24, 2012

Story Critique Project: Protector Part 2



School has ended. In Sheila’s classroom, Sheila packed her things in her bag. Most of her friends had cleared the area. The teacher was cleaning the whiteboard. Sheila walked out the school building. Students were all heading towards the school gate.  At the school gate, cars stopped to pickup students.
Sheila waited at the gate for her parents. She saw one by one of her schoolmates leave as their parents pick them up. She waited 15 minutes and still her parents hasn’t arrive. After 30 minutes still not arrive. After a while she was the only one left.
The engines roared as Tuah stepped on the accelerator in that White proton iswara. His prey was in sight. Sheila standing alone outside the gate. The white iswara sped as it neared Sheila. Sheila was looking away from the car. In the car Tuah braked to a screeching halt. The man in the back seat burst open the car door.
To Shiela it was like a dream or nightmare. She was too shocked to struggle or to even think. She could remember hearing a car braking next to her. Then everything was blurry. Everything went black. She didn’t know how long she was out, but she awoken in darkness. She could not see, could not hear, and could not move. She wondered if she had died. Was she in her grave.
The kidnapping went out as planned. The gang gathered in the dusty room, which is their base. Shiela sat at a corner, bound, blindfolded, gagged, and confused.
Tuah ordered all to gather around. The men were excited and nervous. They were clutching their weapons. Some were constantly looking at the window, expecting to be shot down by police.
“This is only the first part. Relax, we’ll be ok if we follow a few rules,” Tuah lighted a cigarette and took in a few puffs.”We have to rules to make sure this goes right.” Tuah offered a cigarette to Malik. Malik took the cigarette but did not light it.
“The first rule: There have to be 3 people in this house at any time. Second rule: Anyone leaving here must be accompanied by another person. Third rule: There will always be one person to watch the girl at all times. Is that understood?”
The men were quiet and nervous.
“Is that understood!?” said Tuah.
“yes sir,” said the men.
Tuah ordered Malik to put Shiela in another room. Malik obediently dragged Shiela to the room. After he closed the door behind him, Malik careful inspect the room for any way to escape.  All the windows have been grilled and covered with wooden planks. Malik put Sheila on a mattress inside the room. He removed one of her ear plugs.
“Don’t worry, you’re not going to get hurt. I’m a friend” he put the ear plug back.
Tuah ordered Malik to buy some food. He instructed to take one guy with him. Malik picked Kudin. Kudin was a scrawny guy. His main addiction is those illegal gambling machines. Malik managed to persuade the naïve Kudin to spend some time at the illegal gambling machines while Malik go elsewhere, against the rules made by Tuah they split up. Criminals, it seems, do not like following rules.
Malik parked the car at the university. From his bag he produced a white lab coat. He got out of the car and wore the lab coat, covering the tattoos, scars, and knee ripped jeans. He opened the dashboard compartment to reveal .45 pistol revolver. Carefully he put the revolver in his bag and zipped it up. Shouldering his bag he headed towards the academic building.
 “Sir,” Malik heard someone called him. He turned around to see one of his students.

Wednesday, September 12, 2012

Story Critique Project : Protector

Title: Protector
Genre: Crime, Drama, Action , Suspense
Language: English

Sheila woke up in bed staring at the ceiling. It was calm and quiet in the 10-year old girl’s bedroom, and it was still dark outside. She hugged her stuffed teddy bear while thinking.
“I had a bad dream,” she said to the inanimate teddy bear.
Sheila ate breakfast alone at the dining table, dressed for school, in her colorful yellow blue private school uniform, attenuated by her ponytail red ribbon adorned hair. Syed went quickly past the table, ignoring his daughter, while he was fixing his tie. Nadia, in full makeup, went quickly past the table. Shiela looked at both her parents as they go back and forth. Shiela could not eat, and just rescrambled the scrambled eggs in front of her with her fork and spoon again and again.
“Mama,” said Sheila as if to say something, but stopped, reluctant to disturb her busy parents with Sheila’s own problems.
“What! Come on, hurry up and finish, Sheila, I have to be early today,” Nadia in an annoyed tone.
Sheila just nodded.
In class, she seemed nervous, unable to concentrate on the presentation.
“Sheila,” said her teacher, startling the distant Shiela. “can you go next.”
Sheila nervously stood and walked towards the front of the class. She turned on the laptop and projector to show a slide.
“I and my family went to Paris.” She said trying to calm her shaking hand. The teacher smiled encouragingly. Her friends looked on excitedly, whispering and chattering.
On the screen there is a picture of Sheila being tightly hugged by her mother and father with big happy smiles, with the unfocused Eiffel tower in the background.
Shotgun, pistols, revolvers, rifles, machete, knives and bullets were strewn everywhere on the table in the dark and dusty room. Smoke and from cigarette and marijuana filled the room lighted by a single yellow light bulb. Metal sounds clanked from bullets and guns, inaudible profanities. Tuah filled bullets in his revolver one by one, cocked, and uncocked, then put his revolver in his holster. Men in the shadows put bullets in pistol magazine clips. Tuah signal the others in the gang to gather around the table.
“Get ready, guys,” said Tuah the leader with a cigarette in one hand and his revolver in the other. The men claded in black shirts paid attention. “We’re are going to be really rich,”
Standing next to Tuah is Malik. At 100kg, wrestler’s body, Malik seems intimidating. Wearing sleeveless showing humongous arms and biceps that looked it could burst decorated with tatoos and scars all over his arms.
“Guns, sir?” asked Malik. Tuah picked up a rifle in his muscular arms glistening with sweat.
“I don’t think a 10 ten year old girl will be carrying a gun,” said Tuah, which is followed by a nervous laughter of his men.
“but, for someone who is rich enough to afford bodyguards, we have to be careful.” Tuah cocked the rifle.
The team with their gears walked out of the room, and outside the building, heading towards their vehicles. Tuah gave the signal with his hand and two men went on two different motorcycles. Tuah and Malik went in a car. They all went in separate directions, with rushing speed, followed scream of motorcycle engines. One of the men on motorcycle stopped outside a building next to a brand new BMW. While still wearing helmet with dark visor on, he produced a rusted nail from his bag.
Meanwhile in a white proton iswara outside the school, but a bit further away, Tuah and Malik sat and waited.
“Is it done?” Tuah called.”Get out of there, were going in,” He then hung up. Tuah looked at his watch.
Tuah and Malik saw Sheila went out of the school. The car starts…

Sunday, March 25, 2012

Chronicle review filem

Filem ini saya rasakan kurang popular. Bagi sesetengah orang, seperti saya, ia boleh dikatakan movie yang sangat best. Kemungkinan sebab watak utama seperti saya. Movie ini menanyakan kita " Sekiranya anda ada superpower apakah anda akan buat?" Dengan adanya superpower adakah semua masalah anda akan terselesai. Atau masalah semakin meningkat. Dalam movie ini watak utama, Andrew bersama dua rakannya menjumpai suatu objek yang memberikan kuasa yang hebat. Apakah yang kamu akan buat dengan kuasa itu. Andrew dipukul buli, didera bapanya,dipermain kawan-kawannya,miskin,ibu sakit tenat. Dengan semua keadaan itu, adakah kamu gunakan kuasa macam superhero atau gunakan untuk selamatkan diri atau lawan balik."WHEN THE WORLD DOES NOT LOVE YOU. YOU DO NOT LOVE THE WORLD. AND SO DESTROY THE WORLD"

Friday, February 24, 2012

Ubah Diri:Part 1

Ini adalah suatu cerita. Bukanlah suatu artikel ilmiah. Tetapi setiap cerita yang baik ada nasihatnya. Itulah tujuan cerita, iaitu untuk mengajar.


Ubah Diri ialah suatu cerita teladan berunsur sedikit komedi dan sedikit cinta mengenai Adil, pemuda 20-an pemalu, menjadi pensyarah & penasihat pelajar di sebuah kolej.

(INT-OFFICE-DAY)

Pencerita:

"Adakah kamu suka dengan keadaan kamu sekarang. Adakah ini yang kamu kehendaki? Boleh seseorang mengubah diri seorang itu?

Ini adalah cerita seorang pemuda bernama Adil.Umur dalam lewat 20an, badan besar. Adil pendiam & pemalu, muka baikhati,muka tidak bersalah seperti kanak-kanak,selalu senyum, sopan-santun, dan segala perasaan dan fikiran jelas nampak di mukanya, sangat kreatif seperti seorang kanak-kanak, comel macam kanak-kanak. Apabila semakin tua dia disangkakan akan berubah. Tuhan memberi peluang untuk berubah.

Adil pada masa ini bekerja sebagai seorang jurutera. Pada masa ini. Dia fikirkan dia akan bekerja sebagai jurutera untuk selamanya. Dia fikirkan. Masa boleh berubah, manusia berubah, fikiran berubah. Tuhan tentukan semuanya.

Adil tak suka kerjanya. Tapi ia membuat ibubapanya bahagia. Pada fikirannya sekiranya ibubapanya bahagia dia pun bahagia. Adil berbeza daripada orang lain. Dia rela lihat kebahagiaan dan kejayaan orang lain. Suatu yang jarang ditemui dan suatu yang tidak dititikberatkan dalam masyarakat. Terutama dalam masyarakat yang diajar untuk mementingkan diri sendiri.

Pada fikirannya adakah salah untuk mementingkan kebahagiaan orang lain, kebahagiaan manusia sejagat, daripada kebahagiaan diri sendiri."

(INT-DEWAN HOTEL-NIGHT)

Pencerita:

"Kehidupan berubah bergantung kepada siapa kita bertemu. Syarikat yang Adil bekerja menaja suatu makan malam di hotel bagi sebuah kolej swasta. Kolej KLIUC menganjurkan suatu pertandingan di kalangan pelajar. Makan malam tersebut adalah sempena pertandingan tersebut"

Adil menjejak masuk ke dewan hotel tersebut. Dia bersendirian dan keliru, tetapi excited. Penaymbut tetamu menunjukkan ke meja Adil.

Adil duduk di tempatnya seorang diri di suatu meja.

Pencerita:

Sambil Adil duduk di tempatnya, dia menyerap suasana. Suasana yang dah lama di tinggalkan di zaman universiti dulu. Disebabkan selalu memikirkan kerja, dia lupa ada bermacam-macam untuk dialami. Dia melihat,mempelajari,merasa suasana sekelilingnya.

Di saat itu pandangan Adil jatuh kepada seorang yang menarik dan luar dari kebiasaan. Seorang yang dengan satu pandangan boleh menarik perhatiannya. Seorang yang sama sepertinya tetapi lain daripadanya. Adil tidak tahu pandangan itu akan, ubah Adil untuk selama-lamanya...

Saturday, September 12, 2009

Cerita Komedi Slapstik Pendek Aku

Walaupun pada hakikatnya saya ingin menghasilkan suatu karya yang sirius, membuat penonton berfikir, melihat dunia dari perspektif berbeza, menyentuh jiwa, suatu yang unik, suautu yang realiti tetapi fantasi,suatu yang mengubah hidup, menjadi inspirasi, suatu simbolik,realis tetapi dramatik, suatu titik keinsafan.

Bila dah ada nama tu, oklah. Biasalah, kalau kenal orang dalam baru boleh senang jual cerita. Sekarang ni aku buat dulu cerita slapstik komedi. Semua jenis genre nak kena tahu buat. Nak hidup, beb.

Tuesday, August 11, 2009

Bengkel Penulisan Skrip 15 Ogos 2009

Bengkel Dari Idea ke Skrin

Ketahuilah cara membaca skrin, asas skrip TV,watak skrin dan memasarkan skrip TV

Masa: 9pg - 5 ptg, Sabtu 15 Ogos 2009
Bayaran: RM10-bukan ahli, percuma-ahli Persatuan Karyawan Malaysia
Pemudahcara: Radhi Khalid, Mat London, Ambiaq & Major Zainal

Peluang untuk mendaftar sebagai ahli Persatuan Karyawan Malaysia dan mendaftarkan skrip anda dalam bank skrip Persatuan Karyawan Malaysia.

Sila mendaftar dengan menghubungi Persatuan Karyawan Malaysia di 03-79552967

Wednesday, July 29, 2009

Filem Sains Fiksyen Sirius- District 9, Coming Soon

Filem sains fiksyen yang sirius kurang mendapat sambutan kalau dibandingkan dengan yang mementingkan aksi. Filem District 9 yang akan mula ditayangkan 14 Ogos 2009, boleh diklasifikasi sebagai sains fiksyen. District 9 mengandungi jalan cerita yang agak unik iaitu sekelompok makhluk asing menjadi pelarian di bumi. Dari apa yang boleh didapati dari web filem ini boleh dikelaskan sebagai sains fiksyen sirius. Mungkin ia membincangkan isu semasa dalam bentuk sains fiksyen. Ini berbeza dengan filem yang terlalu lebihkan kepada aksi seperti Terminator Salvation dan Transformers Revenge of the Fallen. Filem ini mungkin sama dengan filem Knowing yang baru ditayangkan tahun ini.

Filem sains fiksyen sirius mengajak anda berfikir. Ia boleh jadi suatu kritikan sosial atau suatu falsafah. Mungkin ia suatu isu yang realiti ditopengkan dengan sains fiksyen. Konfliknya bukan saja fizikal tetapi juga mental. Seperti dalam filem Gattaca, patutkah manusia menggunakan kejuruteraan genetik. Dalam Jurassic Park, patutkah dinosour dihidupkan semula. Dalam Matrix, patutkah anda hidup normal dalam dunia matrix atau menjadi bebas tetapi dalam dunia peperangan. Kesudahannya memberi jawapan kepada semua persoalan.

District 9 official website: www.district9movie.com/